Recept: Hartige taart met smeuiige aardappelpuree en kaas.

Recept: Hartige taart met smeuiige aardappelpuree en kaas.

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”6″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″] Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief! [/su_button]

Een smeuïge hartige taart, hoe doe je dat? Nou, eerst maak je een bodem en die vul je met de smeuïgste aardappelpuree en een heleboel kaas en smullen maar! Dit gerecht heb ik gemaakt met Paturain cuisine, dat het gerecht nog smeuïger maakt. Daarbij een lekkere bak geroosterde bloemkool. Een heerlijke bom koolhydraten, maar wel vegetarisch! 😊


Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 20 minuten

Ingrediënten:

– 6 plakjes hartige taartbodem (uit de vriezer)
– 600 gr aardappelen
– 200 gram geitenkaas (of geraspte kaas, als je daar meer van houdt)
– 50 gram roomboter
– 2 el rode wijnazijn
– ½ el mosterd
– 1 pakje paturain cuisine
– 600 gr bloemkool
– 1 teentje knoflook, uitgeperst
– 2 el olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak een quiche vorm vettig met een beetje olie of boter. Leg hierin de plakjes bladerdeeg en prik erin met een vork. Zet de bodem alvast 10-15 minuten in de oven om voor te bakken. Haal hem eruit, maar laat de oven aan.
3. Schil de aardappels, snijd ze in stukken, spoel ze af en laat ze in ± 20 minuten gaar koken. Giet af, maar laat een beetje kookvocht over.
4. Snijd de bloemkool in stukken en leg deze in een ovenschaal. Verdeel de olijfolie, knoflook over de bloemkool heen en maak op smaak met peper en zout. Zet in de oven voor 20-25 minuten.
5. Maak de aardappelpuree. Meng een deel kookvocht met de aardappelen en pureer dit met een stamper of pureeknijper. Verdeel de boter, Paturain cuisine en 75% van de geitenkaas door de aardappelpuree. Maak op smaak met de azijn, mosterd, peper en zout.
6. Schep de puree in de quichevorm. Verdeel de overgebleven geitenkaas over de taart. Zet in de oven voor ± 15-20 minuten.
TIP: Vergeet het kookvocht niet te deels te gebruiken om de puree smeuïg te maken. Omdat de taart nog in de oven gaat, droogt hij anders uit als je het niet gebruikt!

Ben je ook gek op aardappels en wil je nog meer inspiratie hiermee? Klik dan hier!

Extra personal info:

Als je taart tegen mijn kinderen zegt, dan is er een grotere kans dat ze het eten in ieder geval willen proeven. Waardoor ze het vaak lekker vinden. Deze taart is een hele hap, eigenlijk kan je er wel met zijn zessen van eten, maar voor de grote eters, kan je de taart ook in vieren doen!


[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″] Recepten laten ontwikkelen door een echte professional? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email