Recept: Goddelijke salade met gegrilde groente en halloumi-kaas.

Recept: Goddelijke salade met gegrilde groente en halloumi-kaas.

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Als je hem nog niet kent, moet je hem zeker een keertje proberen: Halloumi-kaas. Een stevige, beetje zoutige kaas, die heel goed geschikt is om te grillen! Heel goed te verkrijgen bij de Turkse supermarkt en tegenwoordig ook bij de tradtionele supermarkt. Samen met deze salade van gegrilde groentes: aubergine, courgette, champignons,  uien en tomaatjes. In een woord goddelijk te noemen!Aantal personen: 2


Bereidingstijd: ± 15 minuten

Ingrediënten:

½ courgette
½ aubergine
10 cherry-tomaatjes
150 gr champignons
1 rode ui
1 stuk halloumi kaas (225 gr)
Flinke hand veldsla of rucola (wat je lekker vindt)
3 el olijfolie
½ citroen
1 teen knoflook, uitgeperst
1 tl oregano
2 el goede balsamico-azijn
Peper
Zout

Bereidingswijze:

  1. Zet een grillpan op het vuur en laat deze lekker warm worden. Was de courgette en aubergine en snijd deze in plakken. Grill deze aan beide kanten in de grillpan.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes, knijp de citroen uit en meng met de olijfolie. Voeg de aubergine en courgette toe aan dit mengsel.
  3. Snijd de tomaatjes in tweeen en leg deze in de grillpan. Snijd ook de champignons in vieren en grill deze een paar minuten. Voeg ook toe het mengsel.
  4. Maak op smaak met peper, zout, oregano, uitgeperste knoflook en de goede balsamico-azijn. Meng alles goed door elkaar.
  5. Als laatste grill je de halloumi. Snijd in plakken en grill deze aan beide kanten. Let op: Het kan best snel gaan!
  6. Meng de salade door de groentes als deze lauw zijn en serveer met de halloumi.

Wil je halloumi-kaas een keer op de BBQ proberen? Kijk dan hier voor overheerlijke kaassticks!

Extra personal info:

Simpel hoeft niet heel saai of niet lekker te zijn. Door deze bereidingswijze van grillen toe te voegen, krijgen je groentes een heerlijke bite en passen ze heel goed in een salade. Maar dit gerecht kan je zonder sla ook prima als groente-gerecht eten bij de avondmaaltijd! Pimp your veggies en je eet zonder knipperen zo 250 gram weg op een dag!

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Een receptontwikkelaar nodig met heel veel ervaring? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl [/su_box]


Print Friendly, PDF & Email