Recept: Geroosterde aardappels en wortels met gebakken feta

Recept: Geroosterde aardappels en wortels met gebakken feta

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Geroosterde wortel met aardappel met gebakken feta

Geroosterde, aardappelen, wortels, gebakken feta

Lekker makkelijk, maar wel even wachten totdat ze uit de oven zijn! Geroosterde aardappels en worteltjes uit de oven met gebakken feta. De feta maakt het gerecht net helemaal af! Fijn als vegetarische variatie en de combinatie is overheerlijk!

Aantal personen: 4 personen

Voorbereidingstijd: 15 min
Oventijd: ± 35 min

Ingrediënten:

  • 600 gr aardappelen (vastkokend)
  • 600 gr (gemengde) wortels
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • Beetje pesto (hoeft niet, kan wel)
  • 400 gr feta
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 6 el panko (japanse broodkruim)
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op en laat deze koken. Was de aardappels goed en snijd deze in lange stukken. Laat deze 5 minuten koken (niet langer!) Giet af.
  2. Meng de wortels met de aardappels. Meng de olijfolie, knoflook, tijm, peper en zout. Meng dit door de aardappels en wortels. Zet deze in een grote ovenschaal in de oven voor ± 35 minuten. Meng soms door.
  3. Kluts 1 ei op 1 diep bord. Meng de bloem met de panko op een ander bord. Snijd de feta in grote stukken. Leg eerst in het ei en daarin in de panko. Verdeel alles goed over de feta.
  4. Verwarm een goede laag zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de feta kort aan beide kanten. De feta breekt makkelijk, dus bak eerst aan 1 kant, daarna voorzichtig omrollen naar andere kant. Niet te vaak bewegen. Maar in stukjes zijn ze even lekker! Vooral alle krokante stukjes eruit vissen! 😉Laat de feta even uitlekken op stukjes keukenpapier. 
  5. Serveer de feta bij de aardappels en wortels, ik had nog een beetje pesto over om het iets smeuïger te maken! Hoeft niet, kan wel.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 601 kcal
Koolhydraten: 40 g
Eiwitten: 19 g
Vet:  40 g

Extra personal info:

Roosteren is eigenlijk niks anders dan gaar maken in de oven, grote voordeel is dat alles een beetje knapperig wordt. Grote tip is, leg niet alles te veel op elkaar, dan hebben de onderste aardappels en wortels geen kans om knapperig te worden. Ik heb nu een zak gemengde wortels gebruikt, die al voorgesneden waren. Lekker kleurrijk voor de kids met een beetje verschillende smaken. Je kunt ook “gewone” worteltjes gebruiken!

Houd je van gebakken kaas? Probeer dan eens deze geitenkaasballetjes! 

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email