Recept: Gerookte zalm met zelfgemaakte blini’s

Recept: Gerookte zalm met zelfgemaakte blini’s

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Gerookte zalm is voortreffelijk, maar met zelfgemaakte blini’s erbij en een heerlijke crème fraiche wordt het goddelijk. Blini’s zijn eigenlijk kleine, hartige, luchtige pannenkoekjes die erg goed passen bij de gerookte zalm. En het bleek vrij makkelijk klaar te maken!



Aantal personen: 6


Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • ± 450 gr gerookte zalm
  • 6 el crème fraiche
  • 1 tl dille
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • ½ citroen
  • Peper en zout

Voor de blini’s (± 20-24 stuks):

  • 100 gr bloem
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 25 gr boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Meng de crème fraiche met de dille, knoflook en peper en zout. Snijd de citroen door de helft en knijp 1 helft uit boven het sausje. Snijd de andere helft in partjes bij de gerookte zalm.
  2. Verdeel de gerookte zalm op een bord en zet hierbij het sausje en de stukjes citroen.
  3. Doe de bloem in een kom. Splits het ei en bewaar het eiwit in een schone kom. Stop het eigeel bij de bloem. Voeg de melk en de boter toe en meng tot een glad beslag. Maak op smaak met zout en peper.
  4. Klop het eiwit met een schone mixer stijf. SPATEL (!) deze door het beslag. Je moet niet teveel roeren anders verdwijnt de luchtigheid.
  5. Verwarm zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak rustig de blini’s. Serveer deze bij de zalm.

Extra personal info:

Gerookte zalm is een van de dingen waarvoor je mij ’s nachts wakker kan maken. Voor dit gerecht ga ik gewoon nooit naar bed! 😊 Ik dacht dat de gerookte zalm geen succes zou zijn bij mijn kleintjes. Maar in combinatie met de pannenkoeken was het een verrassend succes. En het ziet er fantastisch uit op tafel. Genieten maar.

Wil je liever hartige courgettepannenkoekjes met kaas maken? Klik dan hier!

Met dank aan Laura’s Bakery voor het mooie recept voor de blini’s! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″] Recepten met liefde, passie en kennis geschreven? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email