Recept: Gehaktbrood met krokante spek en mosterdmayo

Recept: Gehaktbrood met krokante spek en mosterdmayo

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief!

Een gruwelijk lekker en krokant gehaktbrood. Perfect als hapje op een feestje of bij een buffet. Maar maak hem ook eens met gebakken aardappeltjes en groente. Het is eigenlijk de ultieme slavink! En wat nog beter is: het is klaar terwijl je wacht!



Aantal personen: 6


Voorbereidingstijd: 10 minuten


Oventijd: ± 45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 ui
  • 75 gr paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 150 gr ontbijtspek (in lange repen)
  • ½ el basilicum
  • Peper en zout
  • 4 el mayonaise
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el yoghurt

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, basilicum, worcestersaus, peper en zout.
  3. Leg in een ovenschaal 1 laagje ontbijtspek neer. Leg hierop het gehakt. Vorm het een beetje vierkant en beleg met het de rest van de spek.
  4. Zet het gehakt in de oven en laat rustig garen op 160 graden voor ± 45 minuten. Controleer een stukje of hij gaar is en check of het spek krokant is. Anders kan hij nog iets langer in de oven.
  5. Meng de mayonaise met de mosterd en yoghurt voor een lekker sausje bij het gehaktbrood.

Extra personal info:

Dit gerecht is zo gruwelijk lekker dat het hele gehaktbrood het liefst voor jezelf wilt houden. Het is eigenlijk een grote gehaktbal met een krokant laagje spek eromheen en voor de liefhebbers een beetje mosterdmayo. Mijn kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen en nog beter: het is klaar terwijl je wacht!

 Wil je liever een gehaktbrood met mediterraanse smaken? Klik dan hier! 

 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Samenwerken met Froodyz?
Een echte projectmanager voor jouw food startup? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *