Recept: Gehaktballen in kaassaus met spaghetti en geroosterde bloemkool

Recept: Gehaktballen in kaassaus met spaghetti en geroosterde bloemkool

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Recept: Gehaktballen in kaassaus met spaghetti en geroosterde bloemkool

Gehaktballen, kaassaus, spaghetti, bloemkool, geroosterd

Gehaktballen in tomatensaus kennen we allemaal, maar dit gerecht nemen jouw gehaktballen echt next level! Heerlijke romige kaassaus met spaghetti en lekker krokante bloemkool om te dopen wellicht? 😊

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 400 gr rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketchup
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl basilicum
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 gr spaghetti
  • ± 400 gr bloemkool
  • 100 gr ontbijtspek
  • 50 gr boter
  • 4 el bloem
  • ± 300 ml melk
  • 200 gr geraspte kaas (bv mozzarella of cheddar)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

 Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze in een ovenschaal. Meng deze met de helft van de knoflook en olijfolie. Maak op smaak met peper en zout. Zet deze ± 20 minuten in de oven. Ga aan de slag met de ballen.
  2. Meng de gehaktballen met de paneermeel, ei, mosterd, ketchup, paprikapoeder, basilicum en de overgebleven knoflook. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en draai middelkleine ballen en bak deze aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur zacht en laat de ballen, 4-5 minuten doorgaren. Haal de ballen uit de pan.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de ontbijtspek in kleine stukjes en laat deze in de gehaktballenpan kort aanbakken. Voeg de roomboter toe en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en bak deze ongeveer 1 minuut terwijl je roert. Voeg de melk toe. Roer totdat de saus dik wordt. Voeg soms ietsjes melk toe als je de saus te dik vind.
  6. Voeg de kaas toe aan de saus en maak op smaak met peper en zout. Voeg de gehaktballen toe en laat deze nog een paar minuutjes doorbubbelen.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 782 kcal
Koolhydraten: 55 g
Eiwitten: 42 g
Vet:  45 g

Extra personal info:

Dit is niet het meest gezondste recept dat ik ooit heb bedacht, maar so freaking lekker! De kaassaus met de spaghetti en de bloemkool hebben ons doen smullen. Ik noem het dan ook maar powerfood na een drukke dag buiten spelen!

Ben je nieuwsgierig naar een ander populair pastagerecht? Klik dan hier! 

 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

 

Samenwerken met Froodyz?
Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Gehaktballen in kaassaus met spaghetti en geroosterde bloemkool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *