Recept: Gehaktballen anders (met salami en kaas)

Recept: Gehaktballen anders (met salami en kaas)

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Een goede gehaktbal dat kan bijna iedereen waarderen, maar wil je eens wat anders? Probeer deze ballen met salami en kaas en je gaat uit je dak!



Aantal personen: 4 personen


Bereidingstijd:  30 min

Ingrediënten:

  • 600 gr aardappelen, geschild
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 100 gr salami (aan 1 stuk)
  • 100 gr kaas (aan 1 stuk)
  • 1 el mosterd
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst.
  • 50 gr roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el paneermeel
  • 500 gr doperwten (diepvries)
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappels en was ze. Kook deze in 18-20 minuten gaar.
  2. Snijd de salami en kaas in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng het gehakt met de salami en kaas, paneermeel, mosterd, ei, ui, knoflook, peper en zout. Rol hier ballen van in het gewenste formaat.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de ballen aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur zacht. Voeg de boter toe en een scheut water. Laat pruttelen totdat de ballen gaar zijn. (dit is afhankelijk van hoe groot je ze hebt gemaakt! )
  4. Kook de doperwtjes gaar in 4-5 minuten. Giet af.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:   696 kcal
Koolhydraten: 41 g
Eiwitten: 33 g
Vet:  42 g

Extra personal info:

Gehaktballen eten wij vaak in alle soorten en maten. Er is al een recept te vinden van ballen met pasta, eentje met nachos en een Oosterse variant met satésaus en rijst. Geniet van deze variant, die eigenlijk tot stand is gekomen met restjes uit de koelkast! 😊

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Mooie foodfoto’s met een kloppend recept erbij? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email