Recept: Garnalen in sublieme saus met geroosterde broccoli en oesterzwammen

Recept: Garnalen in sublieme saus met geroosterde broccoli en oesterzwammen

Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox!

Dit gerecht heeft een iets moeilijkere inslag dan mijn meeste gerechten, maar hij is zo verschrikkelijk lekker. Vooral in de saus gaat een beetje werk zitten. Je maakt de saus van de schillen van de garnalen en geeft een fantastische intense bisque smaak. Samen met de oesterzwammen en broccoli overheerlijk op te slurpen.


Aantal personen: 4


Bereidingstijd: ± 35 min

Ingrediënten:

  • 500 gr grote garnalen met schil (in vriesvak van supermarkt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr rijst
  • 600 gr broccoli roosjes
  • 250 gr oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vissaus
  • 200 ml kookroom
  • 1 el oestersaus
  • Peper (sambal naar smaak)
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de broccoli in roosjes en besprenkel met zout en olie. Zet in de oven voor ± 20-25 minuten.
  2. Laat de garnalen ontdooien. Dit kan onder een zacht stromende kraan in een vergiet. Pel de gamba’s en bewaar de schillen. Snijd de ui in stukjes.
  3. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan. Bak hierin de schillen, uien en knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe. Blijf roeren. Voeg ± 500 ml water toe en laat pruttelen.
  4. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin eerst de gamba’s, voeg daarna de oesterzwammen toe en bak 3-4 minuten. Zet het vuur zacht.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Proef de saus van de schillen (het moet ongeveer 15 minuten pruttelen). Schep de schillen uit de pan. Je kunt het ook door een vergiet gieten. Let dan wel op dat je het vocht niet weggooit! 😊
  7. Voeg het vocht bij de garnalen toe. Voeg de vissaus, oestersaus en kookroom toe. Maak op smaak met peper (evt sambal) en zout.  

Extra personal info:

Ik had het niet verwacht, maar mijn kleintjes zijn gek op garnalen en gamba’s. Het was een aanname (en ze zijn ook best duur) en daarom maakte ik deze mini-delicatessen niet vaak of ik maakte voor hen iets anders. Nu kunnen we lekker met zijn allen smikkelen van 1 gerecht. Ook het roosteren van broccoli en bloemkool is echt een aanrader. Je smult zelf ook als nieuw van deze herontdekking!

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram


Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Recept: Garnalen in sublieme saus met geroosterde broccoli en oesterzwammen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *