Recept: Cajun kipburgertjes met geroosterde mais en spruitjes

Recept: Cajun kipburgertjes met geroosterde mais en spruitjes

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Cajun kipburgertjes met geroosterde mais en spruitjes

Cajun, kipburgers, mais, spruitjes, recept

Lekkere kleine kipburgers van kipgehakt met cajunsmaak. Daarbij overheerlijke geroosterde mais en spruitjes, zo goed heb je spruitjes nog nooit gegeten! Beetje pittig sausje erbij met romige crème fraiche.

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 35 min

Ingrediënten:

  • 600 gr kipgehakt
  • 2 el cajunkruiden
  • 8 mini broodjes (kan afbak kiezen van de supermarkt)
  • 2 grote tomaten
  • 4 el crème fraiche
  • 2 el ketchup
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Pittige saus bv tabasco naar smaak
  • 2 maiskolven
  • 400 gr spruitjes
  • Zeezout
  • 4 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de mais in stukken en maak de spruitjes schoon. Kook de mais voor ± 15 minuten en de spruitjes max 5 minuten. Giet deze af. Meng de mais en spruitjes met zeezout en de helft van de olijfolie. Zet deze in de oven voor ± 20 minuten. Soms even schudden.
  2. Bak tegelijkertijd (indien nodig) de kleine broodjes af in de oven.
  3. Meng het kipgehakt met de cajunkruiden. Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan. Rol kleine hamburgers van het gehakt en bak deze aan beide kanten bruin. Zet het vuur zacht en laat ± 10 minuten doorgaren. (snijd er altijd 1 door, om te kijken of ze gaar zijn).
  4. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de kontjes in kleine blokjes. Meng de crème fraiche met de gesneden ui, knoflook, ketchup, pittige saus (naar smaak) en de blokjes tomaat.
  5. Beleg de broodjes met een plak tomaat, een beetje sla en de saus samen met de kipburger.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 593 kcal
Koolhydraten: 43 g
Eiwitten: 33 g
Vet:  30 g

Extra personal info:

Kipgehakt gebruikte ik eigenlijk niet vaak, maar ik dacht ik ga het eens proberen! Deze fantastische kipburgers waren het resultaat. Wil je eens je groente anders bereiden, probeer dan zeker eens deze mais en spruitjes. Kook de spruitjes niet te lang, ze worden echt geweldig! Bij mijn oudste gingen ze er nog steeds niet in, maar mijn jongste vond ze erg goed.

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email