Project: Lespakket duurzaam rundvlees

Project: Lespakket duurzaam rundvlees

Project: Lespakket Duurzaam rundvlees

Froodyz heeft in opdracht van Crowdbutching en specifiek voor Koopeenkoe.nl een gratis lespakket geschreven voor de bovenbouw van de basisschool over duurzaam rundvlees. Het lespakket bestaat uit vier lessen, die afzonderlijk ingaan op verschillende kanten van duurzaam rundvlees. Door middel van leuke tips, puzzels, huiswerkopdrachten, filmpjes, informatie en beeld leert de leerling zelf een mening te vormen over rundvlees, natuur, dierenwelzijn en smaak.

Doelstelling:

Crowdbutching wil leerlingen van 10,11 en 12 jaar (en hun ouders) op de basisschool via kennis en ervaring (huiswerkopdracht en /of excursie) interesseren voor voedsel en voeding en hen voedselvaardigheden aanleren zodat zij op latere leeftijd bewustere keuzes kunnen maken voor een gevarieerd, gezond en duurzaam eetpatroon.

Crowdbutching wil met het gratis lespakket de doelgroep bereiken door de kinderen te betrekken bij het beslissingsproces rondom de avondmaaltijd. De leerlingen worden spelenderwijs betrokken bij het onderwerp rundvlees en de impact dit heeft op natuur, dierenwelzijn en smaak van het product. Het lespakket zorgt voor een PR/marketingtool voor Koopeenkoe.nl. 

Inhoud lespakket Happy Cows:

Les 1 What’s up with them cows?

Les 2  Wat doet een koe de hele dag?

Les 3 De natuur zijn gang laten gaan.

Les 4. What’s Koeking?

Op dit moment wordt het complete lespakket onder handen genomen door een designer, zodat het visueel helemaal afgestemd is op de doelgroep. Verwachting is dat media september/oktober 2018 de eerste lespakketten uitgedeeld gaan worden op scholen.

Houd Koopeenkoe.nl in de gaten voor meer informatie! (en voor prachtig rundvlees :))

Extra personal info:

Froodyz is een groot voorstander van voedseleducatie voor kinderen. De afstand tot de oorsprong van voeding is voor kinderen EN ouders tegenwoordig te groot. Kennis maakt dat er betere keuzes en verantwoorde keuzes gemaakt kunnen worden op het gebied van smaak, welzijn en natuur. Met haar opleiding tot kok en voedingskundige, maken dat zij ook de kennis heeft om goed, inhoudelijke content op het gebied van voeding kan schrijven.

Wil jij weten hoe Froodyz jouw leven of project lekkerder kan maken? Neem dan snel contact op! 

 

Print Friendly, PDF & Email