Over Froodyz: Wie is Froodyz?

Over Froodyz: Wie is Froodyz?

Met mijn gezin op vakantie in Cuba en Jamaica.
Met mijn gezin op vakantie in Cuba en Jamaica.

Wie is Froodyz?

Froodyz is Freya Zuidervaart. Food is mijn passie en loopt als een rode draad door mijn leven. Food en Freya Zuidervaart, de combi voor mijn naam als freelancer was snel gekozen. (en het klinkt als een lekker ijsje…;)).

Opgroeien in Amsterdam

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, begonnen in Oost, gepuberd in Zuidoost en volwassen geworden in West. Uit een gezin met drie kinderen, waarvan ik de middelste ben. Mijn zussen zijn nog steeds degenen met wie ik het beste kan kletsen, nachten diepgaand kan praten onder genot van een drankje, lol maken en ruzie maken. Heerlijk vind ik deze band die wij met elkaar hebben.

Op een festival met vrienden.
Op een festival met vrienden.

Stadsmens

Uiteraard ben ik een stadsmens, maar ik heb van mijn ouders een groot respect voor de natuur meegekregen. Omdat mijn moeder vaak werkte in het weekend, nam mijn vader ons mee naar zijn volkstuin, bramen plukken langs de spoorbaan, vuurtje stoken, speurtochten en hutten bouwen in het bos. Dit gevoel van buiten zijn vond en vind ik heerlijk en probeer ik ook mee te geven aan mijn kinderen. We gaan zo veel mogelijk naar buiten, groente en fruit verbouwen op het dakterras en ook met weer en wind kastelen bouwen op het strand. Ook betrek ik ze veel bij het koken. Mijn kinderen eten niet altijd goed, maar mijn oudste is inmiddels wel zover dat hij iets proeft voordat hij weigert iets te eten. 

Opleidingen: Kok en voedingskundige

De middelbare school was niet mijn beste periode, maar ik ben erdoorheen geworsteld als een goede puber tracht te doen. Waarom ik precies de keuze heb gemaakt om kok te worden weet ik niet meer. Ik was een dramatische eter en lustte bijna niks, misschien dat ik daarom het graag wilde. Maar koken en kok zijn leek mij fantastisch! En ik had gelijk. Ik had mijn grote passie gevonden en deed het supergraag en werkte keihard. Echter het werk als kok is pittig en kwam op een punt dat ik dacht: Wil ik de rest van mijn leven iedere avond en weekend werken? (heel hard werken) en heb ik het besluit genomen om te proberen te studeren. De keuze toen was ook makkelijk gemaakt: Voeding en Dietetiek richting marketing. De opleiding was pittig, uitgebreid en uitdagend, maar heeft mij een groot respect gegeven voor het lichaam, voeding en de complexe materie van gedragsverandering. 

De combinatie van kok en voedingskundige, hebben van mij een persoontje gemaakt, dat heel graag mensen lekkerder wilt laten eten. Laten zien dat koken niet moeilijk is, gezond is niet vies en op het moment dat je iets meer aandacht aan je maaltijd en ingrediënten besteed je vanzelf meer liefde krijgt voor onze natuur, de mooie producten en ons lichaam. 

Werkervaring

Na mijn studie heb ik mij gestort in het werkende kantoorleven, met dezelfde werkhouding als in de keuken. Bij verschillende fantastische foodstartups gewerkt en belachelijk veel geleerd. Bij startups zijn de werkzaamheden altijd heel breed en gevarieerd. Je hebt niet voor alle werkzaamheden een manager, dus je wordt vanzelf een duizendpoot, uitzoeken en aanpakken. Freya de projectmanager was geboren. Heerlijk vind ik het om 1000 dingen tegelijk te doen en een startend bedrijf te zien groeien. Veel marketing en communicatie, online en offline, maar ook personeel aannemen, budgetbeheer tot samen de website technisch aanpassen. 

Wil je weten welke projecten ik precies heb gedaan? Klik dan hier! 

Met mijn zussen op Ameland
Met mijn zussen op Ameland

Freelance

Inmiddels heb ik de stap genomen om freelancer te worden en mij te specialiseren in waar ik echt goed in ben: Voeding. Met twee kleine kinderen geeft mij dit de vrijheid om mijn eigen uren in te delen, maar ook mijn eigen passie en visie te volgen en de wereld een klein beetje beter te maken dmv lekker eten. 

#Howmomcooks

Deze website is enerzijds om mijn kunnen te presenteren, maar als ik toch het materiaal heb, kan ik dat direct gebruiken voor iedereen die dagelijks met de vraag zit: Watetenwevandaag? Met kinderen, een druk leven, werk schiet een goede maaltijd er vaak nog bij in. Met deze website en mijn social media kanalen probeer ik iedereen te helpen met deze vraag. Samen met de kinderen lekker eten: #howmomcooks

Extra personal info:

Dat ik veel weten over voeding dat is vast wel duidelijk, maar wie is Freya Zuidervaart nog meer? Zeker weten een bourgondiër, houdt van een feestje of festival, reizen en tafelen en borrelen met vrienden en familie. Mijn karakter: Lekker kletsen, maar wel aanpakken. Pietje precies, maar niet perfectionistisch. Eigenwijs, maar met een goed wijntje kan je mij vast wel overtuigen! 

Wil je weten hoe ik iets voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan snel contact op! 

Print Friendly, PDF & Email