Recept: Mediterraans gehaktbrood met frisse mosterd/muntdip

Recept: Mediterraans gehaktbrood met frisse mosterd/muntdip

Recept: Mediterraans gehaktbrood met frisse mosterd/muntdip

Een heerlijk gerecht dat je kunt eten bij je aardappeltjes en groente of op brood. Maar doe eens gek: serveer het eens op een feestje!  

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 10 min
Oventijd:  ± 25 min
Extra nodig: Aluminiumfolie

Ingrediënten:

  • 600 g half om half gehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel of panko
  • Mediterrane kruiden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 el mosterd
  • 4 el yoghurt
  • 1 takje munt
  • ½ citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gehakt met het ei, panko, knoflook, peper en zout en kruiden goed door elkaar heen.
  2. Leg als een soort worst op het aluminiumfolie en rol met de folie tot een stevige worst/ vierkant. Leg deze in de oven op de folie en in een brede ovenschaal. Bak in ongeveer 25 minuten gaar.
  3. Snijd de munt fijn en meng deze met de mosterd en yoghurt. Knijp de citroen uit en meng alles goed door elkaar. Serveer bij het warme of koude gehaktbrood!

Extra personal info:

Oma’s gehaktbal kennen we allemaal wel en hebben daar heel goede herinneringen aan, dit gehaktbrood lijkt er erg op, maar je kunt de staaf zonder omkijken gewoon in de oven zetten! Je kunt allerlei kruiden naar smaak toevoegen, zodat je ook nog je eigen twist aan dit gerecht kunt geven. Gebruik wel half om half gehakt, dit zorgt ervoor dat je gehaktbrood niet teveel uitdroogt. 

Voedingswaarde per 100 gram:
Kcal: 220 kcal
Koolhydraten: 0 g
Eiwitten: 20 g
Vet:  15 g

Wil je er nog lekkere groentes bij serveren? Kijk dan eens naar dit recept! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

Print Friendly, PDF & Email