Artikel: Het meest simpele “dieet” aller tijden

Artikel: Het meest simpele “dieet” aller tijden

Het meest simpele “dieet” aller tijden 

Het meest simpele dieet allertijden
Ik ben heel goed geworden in het stelstelmatig verwijderen van foto’s waarop mijn “dikheid” te zien is. Dus maar deze leuke foto!:)

Na twee kinderen, weinig slaap, een verhuizing en het starten van een eigen bedrijf, is het qua “lichaamstrakheid” wel wat minder geworden. Regelmatig krijg ik nog de vraag of ik zwanger ben en ook in sommige winkels is de grootste maat te klein geworden. Na een eeuwigheid aan borstvoeding geven heb ik de hoop dat ik daardoor afval, maar opgegeven. Ik wil iets gaan doen en in ieder geval 5 kilo kwijt of een maatje minder! Maar bovenal, moet het allemaal iets gezonder, regelmatiger en minder, want ik wil graag mijn eigen kleinkinderen ook nog meemaken!

Nu heb ik vier jaar Voeding en diëtetiek gestudeerd, een boek erover geschreven en meerdere jaren mensen advies gegeven over gezond eten, dus je zou denken dat ik er best wat van weet.

Ik heb het helemaal teruggebracht naar de basis, waardoor ik het meest simpele dieet van deze eeuw heb “bedacht”. Geen gepofte quinoa, geen wilde kruiden, geen wetenschappelijke artikelen, maar gewoon gezond verstand en weinig tijd om uren in de keuken te staan om van alles te bereiden.

Het meest simpele “dieet” aller tijden: 

Wat mag je eten op een dag:

BROOD: 2 bruine boterhammen per dag met beleg

FRUIT: 3 stuks per dag

SALADE of SOEP: Veel groente of fruit en max 75 gram vis/vlees of vleesvervanger

OF

YOGHURT: Schaaltje met fruit en/of nootjes

AVONDMAALTIJD: Normaal met ongeveer 500 kcal

SNACKS: Indien nodig 1 schaaltje chips OF 6-7 kleine snoepjes

BEWEGING: 3 keer sporten per week EN/OF 10.000 stappen per dag halen

DRANK: Water of thee onbeperkt en alleen indien echt nodig: alcohol alleen in het weekend.

Je mag bij alles zelf kiezen voor de inhoud of beleg, maar gebruik daarbij weer je gezonde verstand. Dus geen liters americain filet of kilo’s kaas en of de salade is doordrenkt met dressing.

Ook mag je zelf kiezen wanneer je iets wilt eten. Eet je liever yoghurt in de ochtend? Of fruit als lunch? Leef je uit!!

Ik zal regelmatig lekkere maaltijden van rond de 500 kcal posten, zodat je die kunt gebruiken. Daarnaast ga ik ook aan de slag met mealprepping (voorbereiden van maaltijden), zodat je makkelijk alles kunt voorbereiden voor de drukke dagen! Snel hier meer over!

Wil je alvast een paar ideeën voor avondmaaltijden?

Sticky cola met pompoenstamppot

Pasta met roquefortsaus en pompoen 

Foe Yong Hai: Chinese omelet met groente en zoetzure saus

Linguini met garnalen en tomatensaus met olijven

Krokante zuurkoolschotel met salami en roodschimmelkaas

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Artikel: Het meest simpele “dieet” aller tijden”

  1. Ik ga het weer proberen, moet ook nog een paar kilo kwijt voor de bruiloft volgend jaar. Sporten gaat mij dan niet zo lukken vanwege mijn spieren maar ik kan wel minder de scootmobiel en/of rolstoel pakken en gewoon achter de rollator lopen. Top meid, goede tips op je website. Ik volg het met grote interesse want ook ik heb een eeuwige strijd met de kilo’s. Jouw boek kwam ik een keer tegen op een vlooienmarkt en direct gekocht en om eerlijk te zijn niet eens voor de inhoud maar vanwege de schrijfster die ooit mijn schoolvriendinnetje was. Maar ik heb er heel veel aan gehad, dus nu met goede moet er weer tegen aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *