Blog: Gourmetten met kleine kinderen? Hoe dan?

Blog: Gourmetten met kleine kinderen? Hoe dan?

Gourmetten met de feestdagen? Hoe dan?

Gourmetten, Foto van Plus, kinderen, #hoedan, Sinterklaas, Kerst

De supermarkten liggen er weer vol mee, mini’s in alle vormen en maten, van slavinkjes tot veganworstjes. Wij Hollanders zijn er gek op en het is ook supergezellig: Gourmetten. TOT ik kleine kinderen kreeg.

Het principe van rustig aan tafel blijven zitten is mijn jongens al vrij onbekend, laat staan een uurtje of 1 a 2 om rustig te wachten totdat je ieniemienie stukjes vlees klaar zijn. Ik kan ze best een tijdje rustig houden met een pannenkoek (die altijd heel lang duurt omdat het in die pannetjes nooit echt goed heet wordt, waardoor je altijd eindigt om al je eten op de grote plaat te gooien.). Ze te laten volvreten aan brood met kruidenboter of mayonaise, in het geval van mijn jongste nieuwe verslaving, is ook een optie. Echter dan ben ik meer bezig met het schoonhouden van gezichten en de prachtige colbertjes die ik voor de gelegenheid de kinderen in heb gewurmd.

Resultaat na een uur entertainment, ze hebben het volgehouden, maar ik heb geen woord tegen mijn visite kunnen zeggen, heb ik rozige, stinkende kinderen die van tafel willen. Geen probleem! Maar feit is dat het snoer van het gourmetstel ALTIJD te kort is, waardoor er een constructie ontstaat met een verlengsnoer die op een of andere manier veel te interessant is voor een 2 jarige en niet gezien wordt door mijn 5 jarige. Met alle rampzalige gevolgen en verkeersleidingachtige zwaai-bewegingen van papa. Waardoor er altijd een glas wijn over je prachtig gedekte tafel heen gaat en nieuwe tafelkleed en als je geluk hebt, ook nog een deel over je perfect gebrouwen knoflooksaus.

DUS, ik doe het niet meer. Ik gourmet wel, maar niet MET de kinderen. We hebben een kleine picknicktafel. Hier krijgen de kinderen de eerste ronde vlees met aardappeltjes (gefrituurd, gebakken oid) of pannenkoeken en daarna installeer ik ze voor de laatste kerst of Sinterklaasfilm. Rust en genieten van het eten ronde 1. Na een uurtje/drie kwartier leggen we de kinderen allemaal tegelijk in bed en dan kan ronde 2 beginnen en de grote hoeveelheden wijn, waarna je om 11 uur compleet kapot op bed gaat. Maar ik vind het heerlijk, dus we gaan er dit jaar zeker 2 keer voor! 😊

Ik ben druk bezig met twee leuke recepten voor de feestdagen in het kader van: “Klaar terwijl je wacht”. Dan kan je met de kinderen of visite spelen terwijl je bijna niet op het eten hoeft te letten! Houd Froodyz in de gaten!

PS: Omdat ik door bovenstaande nog geen kans heb gehad om een goede foto te maken van onze gourmetavonden, heb ik deze prachtige foto geleend van de Plus!

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Print Friendly, PDF & Email