Recept: Wrap met een oosters tintje en pulled chicken

Recept: Wrap met een oosters tintje en pulled chicken

Recept: Wrap met een oosters tintje en pulled chicken

Wrap, kip, oosters, hoisin saus

Deze makkelijke wrap kan je koud en warm serveren, lekker sausje erbij en indien nodig: Lekker rijst erbij. De pulled chicken klinkt lastig, maar beloofd, je bent zo klaar! 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten:

  • 400 gr kip
  • 8 wraps
  • 1 paprika
  • 1 bakje champignons
  • Zakje gemengde sla
  • 1 blikje mais
  • 1 komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 4 el hoisinsaus (bij grote supermarkt of toko)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mayonaise

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan. Snijd de kip in blokken. (hoeft niet netjes). Bak de kip totdat hij gaar is. ± 6-8 minuten. Voeg 125 ml water toe. Schep de kip eruit (zonder het vocht!) en laat afkoelen in de koelkast.
  2. Voeg de hoisinsaus en sojasaus toe aan het vocht en laat paar minuutjes inkoken. Als de saus te dik is, kan je nog wat water toevoegen! Laat afkoelen. Voeg dan de mayonaise toe.
  3. Snijd ondertussen de paprika en champignons in stukjes. Bak deze in de rest van de olijfolie.
  4. Haal de kip uit de koelkast en trek deze met je (schone) handen uit elkaar. Meng de groentes en saus erdoorheen.
  5. Vul de wraps en serveer deze met de sla, mais en komkommer.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 592 kcal
Koolhydraten: 43 g
Eiwitten: 43 g
Vet: 34 g

Extra personal info:

Je kunt geen foodfestival binnenlopen of je wordt doodgegooid met allerlei soorten vlees die zijn gepulled. Dit betekent langzaam gegaard vlees en dan uitelkaar getrokken. Heerlijk mals en vol met smaak. Ik wilde dit graag ook thuis maken en geen gigantische BBQ aanschaffen. Deze variant is het resultaat, tot genoegen van iedereen die ik hem voorzet!

Wil je nog een andere variant wrap uitproberen? Klik dan hier! 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Recept: Wrap met een oosters tintje en pulled chicken”

    1. Ik had wel 250 ml water erin gedaan en het werd vrij snel dik? Ik zal in het recept zetten dat je langzaam water moet toevoegen, zodat iedereen een goed resultaat krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *