Recept: Varkenshaas met geroosterde aardappels en groente plus ansjovisboter

Recept: Varkenshaas met geroosterde aardappels en groente plus ansjovisboter

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Varkenshaas met geroosterde aardappels en groente met ansjovisboter

Een topgerecht neerzetten met de feestdagen? Dat kan ook zonder uren in de keuken te staan! Deze varkenshaas is heerlijk zacht gecombineerd met zoute boter (ansjovis zie je niet terug) en lekker krokante aardappels en groente. Kook met liefde en binnen 40 minuten!

Nieuw in de categorie: KLAAR TERWIJL U WACHT!  



Aantal personen: 4


Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 600 gr varkenshaas
  • 400 gr aardappels
  • 400 gr wortels
  • 200 gr cherry-tomaten (leuk aan de tros, hoeft niet)
  • 80 gr roomboter
  • 5 ansjovisfilets uit blik
  • 6 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl rozemarijn (gedroogd)
  • Zeezout naar smaak
  • Peper en zout

Extra nodig: Bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd deze in stukjes, schil de wortels en snijd deze in twee of drieën. Meng 4 el olijfolie met de knoflook, rozemarijn en zeezout door elkaar. Meng de aardappels en de wortels met het oliemengsel. Leg een stukje bakpapier in een ovenschaal en meng alles goed door elkaar. Zet in de oven voor ± 30 minuten.
  3. Maak de varkenshaas schoon, peper en zout erop. Bak deze in de resterende olie aan alle kanten bruin. Leg op een ovenschaal samen met de tomaatjes. (als je nog een restje oliemengsel hebt, gooi deze er vooral op!)
  4. Hak de ansjovis fijn en meng deze met de boter. (kan in een hakmolen of met een vork)
  5. Zet de ovenschaal met de varkenshaas en tomaatjes in de oven ongeveer de laatste 10 minuten. Heb je hele dikke varkenshazen, dan zeker 10 minuten. Heb je kleintjes, houd dan 6-8 minuten aan!

Voedingswaarde per persoon:
Kcal:   525 kcal
Koolhydraten: 25 g
Eiwitten: 37 g
Vet:  30 g

Extra personal info:

Uitgebreid koken ben ik een fan van, maar veel mensen realiseren zich niet dat je ook prachtige maaltijden op tafel kunt zetten met de feestdagen die niet uren hoeven te kosten met 1001 ingredienten die onbetaalbaar zijn. Presentatie helpt al verschrikkelijk bij het neerzetten van een mooi gerecht!  

Zin in nog een gerecht dat klaar is terwijl u wacht? Klik dan hier!

PS: Hele kleintjes kunnen beter geen rood vlees eten, geef hun de kleine uiteinden die helemaal gaar zijn! 

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

Print Friendly, PDF & Email