Recept: Thaise currysoep met witvis, sperzieboontjes en gele rijst

Recept: Thaise currysoep met witvis, sperzieboontjes en gele rijst

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Thaise currysoep met witvis, sperzieboontjes en gele rijst

Thais, currysoep, gele rijst, sperziebonen, gele rijst

Deze soep heb je binnen 25 minuten op tafel! En eigenlijk sta je grotendeels boven een heerlijke ruikende pan te hangen te wachten terwijl de soep lekker op smaak komt. Fijne oosterse smaken in een goed gevulde maaltijdsoep. Perfect!  

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gr gele rijst
  • 4 el rode curry pasta (ik heb Koh Thai gebruikt)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 400 gr sperzieboontjes, gedopt
  • Stukje gember
  • 300 gr witvis (mag uit de vriezer)
  • 1 blokje visbouillon
  • 4 stengels lente ui
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 el zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui in stukjes en maak de gember schoon. Snijd deze heel fijn of laat hem groot, zodat je hem later makkelijk eruit kan vissen.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook en gember toe, laat dit kort bakken. Voeg de curry pasta toe en laat deze ook kort bakken. Roeren! Voeg de kokosmelk toe, bouillonblokje en ± 800 ml kokend water. Begin met weinig water, zodat je later altijd nog iets kan toevoegen.
  4. Breng aan de kook en laat 10 minuten borrelen. Proef en is hij nog heel waterig, laat nog iets langer doorkoken. Voeg de sperziebonen toe en laat nogmaals 5 minuten koken. Snijd de vis in stukken en voeg deze als laatste toe. Laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  5. Snijd de lente ui en peper en serveer deze bij de soep.

Tip: Maak je de soep van tevoren? Voeg dan de vis bij het opwarmen toe, als je deze nl nogmaals verwarmd dan valt hij helemaal uit elkaar.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 625 kcal
Koolhydraten: 53 g
Eiwitten: 29 g
Vet:  33 g

Extra personal info:

Met een man uit Indonesie en twee prachtige kleintjes die Aziatisch eten in hun genen hebben, moet ik wel mij wagen aan de Oosterse keuken. En ik moet zeggen, dat lukt met smaak! De heerlijke geuren vullen het hele huis en de kinderen staan te dringen bij de pan. Ik houd altijd wel de lente ui en rode peper apart, deze vinden ze nog lastig!

Wil je een andere Aziatische maaltijdsoep proberen? Check dan deze Tom ka kai! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email