Recept: Noodlesoep (ramen) met omelet en krokante spek

Recept: Noodlesoep (ramen) met omelet en krokante spek

Recept: Noodlesoep (ramen) met omelet en krokante spek

Noodlesoep, Omelet, Krokant spek

Deze Japanse maaltijdsoep is perfect voor restjes uit de koelkast en voor een snelle maaltijd. Je kunt eindeloos variëren. Mijn kleintjes hebben blijkbaar wel de Aziatische genen meegekregen, want van deze noodlesoep kunnen ze zo smullen, zelfs als ontbijt! (zonder de paksoi dan…😉)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 gr dunne noodles (ramen)
  • 2 speklappen
  • 4 eieren
  • ½ paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje mais
  • ½ tl 5 spices poeder
  • Stukje gember
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el sojasaus
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Bak de speklappen aan beide kanten op hoog vuur een beetje krokant. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk met de hoisinsaus aan beide kanten. Zet in een oven op 200 graden voor 20-30 minuten. Draai ze soms om en houd goed in de gaten of ze niet verbranden.
  2. Zet ± 2 liter water op. Voeg de sojasaus, knoflook, gember in stukjes, bouillonblokjes en 5 spices toe. Laat dit ± 15 min lekker pruttelen. (Ik gebruik vaak de waterkoker om het water sneller te laten koken).
  3. Klop de eieren los met een beetje sojasaus. Bak deze rustig in de olijfolie tot een grote omelet. Snijd ondertussen de paprika en paksoi in stukjes.
  4. Schep de gember en knoflook uit je bouillon. Voeg de noodles, paksoi en paprika toe en laat deze ± 4 minuten meekoken.(kijk op de verpakking van je noodles).
  5. Snijd ondertussen de speklappen en omelet in stukjes. Schep al je ingrediënten in de borden. Bestrooien met mais.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 410 kcal
Koolhydraten: 23 g
Eiwitten: 19 g
Vet:  27 g

Extra personal info:

Niks is zo lekker als een goede kom soep. Deze noodlesoep, ook wel ramen genoemd, komt uit Japan en is een soort maaltijdsoep met allerlei verschillende ingrediënten. Mijn oudste is niet gek op brood, maar gek op noodles. Hij eet dit soms nu als ontbijt!

Heb je nog hoisinsaus over en weet je niet wat je ermee moet doen? Kijk dan ook eens naar dit recept!

 

Facebook
Facebook
PINTEREST
LinkedIn
Instagram

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Recept: Noodlesoep (ramen) met omelet en krokante spek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *