Recept: Krokante geitenkaasballetjes met ovenaardappeltjes en groente

Recept: Krokante geitenkaasballetjes met ovenaardappeltjes en groente

Recept: Krokante geitenkaasballetjes met ovenaardappels en groente 

Krokante geitenkaasballetjes, overaardappels, spinazie, broccoli

Even een avondje “gewoon “ aardappelen, groente en (geen) vlees. Deze geitenkaasballetjes doen je het vlees meteen vergeten en moeten in je vegetarische receptenbak. Samen met lekkere, makkelijke ovenaardappeltjes en twee soorten groente, verras je jezelf met deze goddelijke ballen.

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten met daarin 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 600 gr “roze” aardappeltjes (gewoon bij de supermarkt te krijgen)
  • 350 gr zachte geitenkaas
  • ± 10 walnoten (zonder schil)
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 eieren
  • 100 gr panko broodkruim (grote supermarkt of toko)
  • 2 el bloem
  • 400 gr verse spinazie
  • 1 stronk broccoli
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl gedroogde tijm of rozemarijn (mag ook vers)
  • 4 el olijfolie
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Laat de geitenkaas op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat een pan met ruim water koken. Snijd de aardappels (met schil) in stukjes. Spoel deze goed af onder de kraan. Laat de aardappels 6-8 minuten koken totdat ze beetgaar zijn. Giet af en leg in een ovenschaal. Meng met de tijm, knoflook en de helft van de olijfolie. Zet in de oven voor ± 20 minuten. Schud halverwege de aardappeltjes om.
  3. Zet twee borden klaar. Kluts op 1 bord de eieren. Meng op het andere bord de panko met de bloem. Doe dit voordat je de balletjes gaat rollen, anders heb je heel vieze handen! 😊
  4. Doe de geitenkaas samen met de azijn in een kom. Verkruimel hierboven de walnoten met je handen. (hoeft niet heel fijn). Maak op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar met een vork. Maak balletjes van de geitenkaas met je handen en haal deze eerst door de eieren en dan door de panko. Leg apart.
  5. Zet een pan op met ruim kokend water. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze ± 4 minuten. Giet af. Bak de spinazie met de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg als laatste de broccoli toe en maak op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm de zonnebloemolie in een goede koekenpan. (laagje van ± 1 cm). Bak hierin de geitenkaasballetjes, blijf erbij en rol ze soms om. Ze zijn binnen een paar minuten klaar!

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 602 kcal
Koolhydraten: 52 g
Eiwitten: 24 g
Vet:  31 g

Extra personal info:

Helemaal geen vlees meer eten, vinden wij lastig, maar we proberen het zeker een paar keer in de week niet te doen. Maar we zijn zo gewend aan de aardappelen, groente en vlees dat het dan niet helemaal ‘klopt”. Daarom lekker gaan experimenteren en deze smeuïge balletjes waren het resultaat. Goddelijk, al zeg ik het zelf!

TIP: Ik maak vaak twee soorten groentes, want als mijn kleintjes mogen kiezen, eten ze veel meer groen! En ik trouwens ook!

Wil je het recept voor een supersnelle, vegasoep? Klik dan hier! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email