Recept: Kalfsreepjes in paddenstoelenroomsaus met puree

Recept: Kalfsreepjes in paddenstoelenroomsaus met puree

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Kalfsreepjes in paddestoelenroomsaus met puree

Kalfsvlees, aardappelpuree, paddenstoelenroomsaus

Deze supersnelle saus is zo lekker, dat ik stiekem de pan uitlik! Dit gerecht is ook lekker met rijst, maar met een smeuïge puree is zeker ook een aanrader.  De ansjovis is optioneel, maar zo een lekkere afmaker!

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten
Extra nodig: Stamper

Ingrediënten:

  • 800 gr kruimige aardappels
  • 50 gr roomboter
  • ½ el mosterd
  • 100 ml melk
  • 400 gr kalfsschnitzel (niet gepaneerd)
  • 250 ml crème fraiche
  • ½ citroen
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr doperwtjes (diepvries)
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappels, snijd in grove blokken en spoel ze af. Zet ze op met ruim water en laat koken totdat ze gaar zijn in ± 20 minuten. Giet af.
  2. Stamp de aardappels met de stamper, roomboter, melk, mosterd, peper en zout tot een smeuïg geheel.
  3. Snijd of scheur ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verwarm de olijfolie en bak de paddenstoelen samen met de knoflook, peper en zout een paar minuten.
  4. Snijd ondertussen de kalfsschnitzel in reepjes. Schuif de paddenstoelen opzij in de pan en bak de reepjes een paar minuten heet aan. Meng alles door elkaar heen.
  5. Voeg de crème fraiche, doperwtjes en uitgeknepen citroen toe. Meng alles goed door elkaar heen en laat nog paar minuutjes pruttelen. Maak op smaak met peper en zout en als je het lekker vindt: Ansjovis.

TIP: Je kunt ook de citroen vervangen door een scheutje witte wijn.

Voedingswaarde per persoon:
Kcal: 511 kcal
Koolhydraten: 43 g
Eiwitten: 33 g
Vet:  23 g

Extra personal info:

Toen ik nog als kok in de keuken werkte, maakten we altijd personeelseten voor al het personeel. Deze heb ik toen bedacht omdat we iets snel moesten bedenken. Nooit vergeten en nu weer geprobeerd: Mijn herinnering was goed, dit was fantastisch!

Gek op aardappels? Dan moet je zeker ook deze ovenaardappeltjes eens uitproberen! Klik hier voor het recept! 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email