Recept: Gehaktballetjes met rijst, oosterse groentes en zelfgemaakte satesaus

Recept: Gehaktballetjes met rijst, oosterse groentes en zelfgemaakte satesaus

[su_button url=”http://eepurl.com/dLp09Y ” target=”blank” style=”soft” background=”#be2c3c” color=”#080606″ size=”2″ icon=”icon: envelope” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Ik wil lekkere recepten in mijn mailbox! [/su_button]

Recept: Gehaktballetjes, rijst, oosterse groentes met satésaus

Gehaktballetjes met rijst, Oosterse groentes en zelfgemaakte satesaus

Het is een bekend gerecht: Gehaktballetjes met satésaus. Een beetje rijst erbij en groentes en je hebt een heerlijk gerecht! Ik maak zelf de satésaus, beetje op zijn Indonesisch, die potjes vind ik echt niet lekker! Je hebt dit binnen 10 minuten klaar!  De groentes heb ik kant en klaar gesneden gekocht!

Aantal personen: 4 personen

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

  • 500 gr rundergehakt
  • 300 gr rijst
  • 200 gr gesneden spitskool
  • 200 gr sperziebonen (gedopt)
  • 1 paksoi
  • 2 el olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl komijn
  • 1 tl laos
  • Peper en zout

Voor de satésaus:

  • ± 150 gr pindakaas
  • ± 150 ml kokosmelk
  • 3 el sojasaus
  • Gemberpoeder
  • 2 el chilisaus
  • 1 el suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Sambal naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng het gehakt met de sojasaus en draai hier middelgrote balletjes van. Bak deze in de helft van de olijfolie om en om. Zet het vuur zacht en laat rustig garen.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie en bak hierin de sperziebonen een paar minuten. Snijd ondertussen de paksoi. Voeg de spitskool en paksoi toe en bak deze ook mee. Voeg klein beetje sojasaus toe, komijn en laos en maak op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de satésaus bij de gehaktballetjes en de groentes.

Satésaus:  

  • Verwarm alle ingrediënten in een pan (houd een klein beetje kokosmelk apart) en blijf goed roeren. Eigenlijk niet laten koken, dan gaat hij in de schift. Maar je kan dan altijd het kleine beetje melk gebruiken om hem uit de schift te halen. Je kunt hem zo pittig maken zoals je zelf wilt!

Voedingswaarde per persoon (zonder satésaus):
Kcal: 659 kcal
Koolhydraten: 52 g
Eiwitten: 37 g
Vet:  32 g

Extra personal info:

Koolgroentes gaan er altijd lastig in bij mijn kleintjes, maar als ik ze meng met satésaus, dan smullen ze ervan! Niet helemaal verantwoord, maar ze leren de smaken wel kennen! De gehaktballetjes zijn altijd een succes, heerlijk bij witte rijst!

Wil je een ander gerecht met rijst dat je supersnel op tafel hebt? Klik dan hier! 

 

[su_box title=”Samenwerken met Froodyz?” style=”glass” box_color=”#dd2228″ title_color=”#000000″ radius=”10″]Wil jij ook de ingrediënten van een online foodprofessional in jouw bedrijf? Contact: 06-14365885 of info@froodyz.nl! [/su_box]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email